GEZE - GEZE employees participate in Ditzinger Race
Сътрудниците на GEZE „пробягаха“ 9000 евро за болните от муковисцидоза
Тържествено предаване на дарителския чек

Маратон Ditzinger

През пролетта на 27 април 2008 год. тридесет състезатели от GEZE бягаха за добра кауза: асоциацията Baden-Württemberg des Mukoviszidose e.V.  организира десетия маратон Ditzinger в полза на болните от муковисцидоза. Целта на маратона е да се съберат дарения за асоциацията, за да могат да се подкрепят проекти за подобряване на терапията и изследването на заболяването, за насърчаването и усъвършенстването на лекари и рехабилитатори и да се подпомогнат рехабилитациите на болните.

Забележителните служители на GEZE избягаха общо 450,5 километра. Всеки „избяган“ километър бе спонсориран с 20 евро, така че накрая бе събрана дарителската сума от над 9000 евро.  В маратона участваха представители от почти всички отдели, членове на ръководството,  стажанти, дори и бивши служители. Служители на GEZE дойдоха дори от Хесен, Заарланд и от областите около реките Рейн и Некър. Освен пъстрата смесица от служители на GEZE присъстваха и маратонци: маратонът е отворено мероприятие за бързо ходене и тичане, в което могат да вземат участие както професионални състезатели, така и обикновени хора, които между 8.30 и 16.00 часа да тичат съобразно своите възможности и ритъм. Michael Rasimus, организатор на маратона към GEZE, избяга 50 километра на три етапа, стажантът Björn Schradi пробяга безпроблемно 24 километра. Като състезател по бързо ходене Martina Martens доказа голямата си издържливост и успя да „проходи” 17,5 километра. Удоволствие за една добра кауза изпитаха също  и други служители на GEZE на по-малки етапи. Peter Vogel се яви на старта заедно със 7-годишния си син, който успя да избяга 10 километра.

Непринудената атмосфера на маратона, при който не е важна бързината, а броят на спонсорираните километри, във всички случаи ще насърчат и през следващата година други служители на GEZE да се включат в маратона и не на последно място да се запозная с други колеги от останалите отдели.

Муковисцидозата (CF) е едно от най-разпространените в Централна Европа, вродени и нелечими заболявания на обмяната на веществата. Болните от муковисцидоза се нуждаят ежедневно от интензивна физиотерапия, дихателна гимнастика и инхалации, и трябва постоянно да приемат медикаменти срещу инфекциите. С активно лечение е възможна продължителност на живот от над 30 години.