• GEZE - Hinged door drives TSA 160 Invers, Hesperia Tower Hotel, Barcelona
  • GEZE - electrical spindle drives, Hesperia Tower Hotel, Barcelona
GEZE - telescope sliding door drive SLT , Hesperia Tower Hotel, Barcelona
TSA 160 Invers

Продуктите GEZE в испанската метрополия

Архитектурно бюро: Richard Rogers, UK und Balaguer y Arquitectos Asociados, Испания

Новият хотел Хесперия Тауър със своята кула, висока 107 метра, е една от най-високите сгради на Барселона. Проектът е разработен вследствие на международно сътрудничество между две реномирани архитектурни бюра: Balaguer y Arquitectos Asociados от Испания и Richard Rogers от Великобритания.

Резултатът е една функционална и естетична сграда, която се вписва перфектно в градската атмосфера. Кулата се завършва от един ефектен стъклен купол с диаметър 24 метра. Куполът предлага на посетителите великолепно преживяване – простиращият се във всички посоки до 18 км поглед. Под купола се намира ръководеният от готвача-звезда Санти Сантамария топ ресторант „Evo“.

GEZE оборудва амбициозния проект изцяло с иновативни продукти. Автоматичната плъзгаща се врата Slimdrive SL и задвижващият механизъм за телескопична плъзгаща врата SLT осигуряват функционалността на входа, без да пречат на естетиката на сградата. Задвижващите механизми за врати на панти TSA 160 Invers осигуряват безопасността на вратите на аварийни и евакуационни изходи и гарантират безопасното отваряне в случай на прекъсване на електрозахранването. TS 2000 V надеждно затваря вратите на хотелските стаи на различните етажи. Във великолепния център на стъкления купол са монтирани електрически задвижвани системи за вентилация GEZE, които се вписват перфектно в дизайна на сградата.