GEZE - 25 Meter long escalator, entrance area, Mövenpick Hotel, Hamburg
Slimdrive SCR
GEZE - Slimdrive SCR semicircular sliding doors, Mövenpick Hotel, Hamburg
GEZE - GEZE Slimdrive SCR semicircular sliding doors, Mövenpick Hotel, Hamburg
TSA 160 NT F - IS
GEZE - Slimdrive system, Mövenpick Hotel, Hamburg
TSA 160 NT F - IS

GEZE технология за врати в реконструираната историческа водонапорна кула

Архитектурно бюро: Фалк фон Тетенборн, Мюнхен

В центъра на обществения парк Щерншанце на един връх с прекрасна гледка към Хамбург, стои построената през 19 век водонапорна кула. Индустриалният паметник бе реконструиран две години и половина и бе превърнат в новия хотел Mövenpick в Хамбург. Преустройството на историческата водонапорна кула бе възложено на PATRIZIA Projektentwicklung GmbH и след съгласуване със службата за опазване на паметниците на културата бе извършено от архитектурно бюро Фалк фон Тетенборн.

Този уникален хотел напомня за миналото на сградата чрез смесицата от историческо и модерно оборудване. Фоайето се намира в историческото водохранилище от времето на строежа на водонапорната кула. На свода се вижда контраст между стените от типичния северно-германски, червен камък и вградените модерни елементи от стъкло.

Гостите преминават от входа към фоайето на кулата през дълги 25 метра подземни транспортни ленти,разположени срещу гарата Щернханце. Входът е оборудван с дъговидни плъзгащи врати GEZE Slimdrive SCR. С малката си монтажна височина и няколкото елемента изцяло от стъкло се осигурява прозрачност, светлина и свободно пространство за преминаване. Преддверието, защитаващо от вятър, също се задвижва от GEZE Slimdrive. С монтажната си височина от само 7 см Slimdrive се интегрира оптически перфектно в традиционната сграда и създава прехода към модерната функционалност.

Удобното преминаване през вратите на панти се осигурява от GEZE TSA 160. Електронно задвижваната хидравлична система е изключително надеждна в зони с голям поток от хора.

За други широчини на отваряне за двукрили врати безопасността се гарантира от GEZE TS 5000 ISM. по този начин се постигна еднороден дизайн на техниката за врати в цялата сграда, като 226 стаи на 17 етажа са оборудвани с GEZE TS 5000.