GEZE - MSW Sliding wall element, Mövenpick Hotel, Stuttgart Airport
Slimdrive EMD
GEZE - MSW Sliding wall element, Mövenpick Hotel, Stuttgart Airport

GEZE отваря врати в хотел Mövenpick на летището

Архитектурно бюро: Reichel & Stauth, Брауншвайг

Осеметажният хотел е построен по плановете на брауншвайгските архитекти Райхел + Щаут в източната част на паркинга за краткосрочно спиране в непосредствена близост до терминала. Остъклената фасада има характерна конструкция във формата на окръглено H. Обширното остъкляване в червени тонове предлага оптимално проникване на слънчевите лъчи в цялата сграда.

GEZE оборудва модерния хотел изцяло със своите системи. На вратите на всички стаи GEZE автоматът TS 4000 се грижи за безопасното им затваряне. Конферентната зала има няколко автоматични системи GEZE ECdrive за плъзгащи врати за надеждно и икономично задвижване. В отворените зони, например във фоайето, е монтирана многовариантната система за затваряне на врати TS 5000 модел R-FS. В случай на пожар блокировката се освобождава и вратата се затворя самостоятелно. GEZE Slimdrive EMD е задвижващият механизъм за автоматични врати на панти, който със своята монтажна височина от само 7 см се интегрира почти невидимо в многопосещавания бар и улеснява достъпа на персонала до кухнята.

Вътрешният дизайн на хотела е разработен от световно известният дизайнер Матео Тун. Оптичен акцент в помещенията за гости и коридорите са дизайнерските системи за плъзгащи се стени GEZE MSW с модерно изложени еленови рога и горски мотиви. Различните позиции на системата осигуряват чрез подвижните си стъклени елементи гъвкаво и прозрачно разделение на помещението. Възможността за бърза и лесна промяна на дизайна предлага индивидуален и уникален външен вид.

Архитектурата на хотела и неговата атмосфера, превръщат комплекса в място на незабравимо преживяване за всички посетители. Така се гарантира отличният престой за бизнес клиенти, гости на изложенията и пътуващи.