GEZE - automatische Schiebetür Slimdrive SL bei John-Radcliffe Childrens Hospital, Oxford
Slimdrive SL
TS 4000
TS 4000

Комфортна атмосфера за малките пациенти

Архитектурно бюро: Parry Bowen

В архитектурата на болницата за деца на преден план е представена връзката между необходимата функционалност на клиниката и комфортната атмосфера. Също и във Великобритания GEZE се причислява към един от водещите доставчици на системи за врати, прозорци и техника на безопасност. В детската болница John-Radcliffe в Оксфорд GEZE Ltd. UK успя да създаде идеалните решения за врати за един приветлив вход, който тушира страха в малките пациенти.

Детската болница John-Radcliffe бе построена по най-новите стандарти за архитектура на болница. На главния вход прави впечатление двукрилата автоматична плъзгаща врата, оборудвана с мощната задвижваща система GEZE Slimdrive SL. Със своя компактен дизайн и малката си конструктивна височина от само 7 см, автоматичният задвижващ механизъм Slimdrive SL почти не се забелязва. Той отговаря едновременно на функционалните и естетическите изисквания, защото се интегрира незабележимо и елегантно в модерната фасада на клиниката. Надеждно и ефективно устоява на големия поток от посетители и ежедневно изпълнява хиляди работни цикли.

Продуктите GEZE са използвани в цялата клиника, монтирани са автоматични системи за врати на панти TSA 160 и горни автомати за врати от серия TS 4000. Задвижващите механизми за врати на панти от серията TSA са особено подходящи за зони, за които от особено значение са комфортът и помощта при преминаването. Вратите са оборудвани допълнително с електромагнитна блокираща система, която допълнително обезопасява чувствителните болнични зони, като например операционните зали и интензивните отделения. Освен предимствата в сферата на безопасността, серията задвижващи механизми TSA са особено подходящи за много посещавани болнични зони, тъй като тя обединява абсолютно необходими предимства: Отварянето на крилото на вратата е възможно с минимално усилие и по този начин вратата се отваря лесно от по-слаби лица и преди всичко осигурява на децата удобно преминаване. Така задвижващите механизми TSA улесняват и санитарите при транспортирането на пациентите.

„Претенциозната архитектура на детската болница John-Radcliffe изисква безопасни и издръжливи продукти, които могат не само да устоят на постоянното им ползване, но и се интегрират перфектно в дизайна на сградата. Затова Slimdrive SL е перфектното решение. Системите за врати на панти от продуктовата серия TSA са незаменими в болниците, защото осъществяват лесния и неизискващ усилие достъп и следователно бързото придвижване в цялата сграда – една задължителна предпоставка, която в болниците може да спасява животи,“ каза Jules Quested-Williams, ръководител отдел пласмент и маркетинг на GEZE Ltd. UK. Ръководителката на проекта на клиниката Вики Холкрафт каза: "Ние сме възхитени от конструирането на нашия вход. Той се грижи за атмосферата, която се очаква в една високо модерна болница за деца. И не на последно място със своята висококачествена работа допринася за приятната и приветлива атмосфера за пациентите и работещите в клиниката.“