GEZE - door systems, Carl Benz Center, Stuttgartrt
GEZE - SCR-FR circular sliding door, Carl Benz Center, Stuttgart
Slimdrive SCR
GEZE - door closer TS 5000 R, Carl Benz Center, Stuttgart
TS 5000 R

Впечатляващ вход на хотела

Архитектурно бюро: КБК Архитектен, Щутгарт

Carl Benz Center в щутгартския парк Некър, разположен между Порше-арена и стадион Готлийб-Даймлер, се състои от Карл Бенц Арена, четири звездния хотел „Hilton Garden Inn“ и за VfB Щутгарт е център за фенове и обслужване. Побиращата 2 000 човека Карл Бенц Арена с площта си от 1.500 м² е място за организиране на различни развлекателни, спортни, културни и бизнес мероприятия.

Със своята обла фасада сградата е грациозна и елегантна. В симолистичната фасада се сменят елементи от стъкло с червени сводове и сребърни метални панели. Идеята на архитектите е създаването на една интересна цветова игра: В зависимост от позицията на наблюдаване сградата е сребърна или червена.

GEZE допринесе както с различни системи за автоматични за врати, така и с технология за врати в различните части на сградата. Една херметична система за плъзгаща врата със задвижващ механизъм Slimdrive SL-RD се грижи за безопасността в случай на авария в кухненския сектор. Различни системи за затваряне на врати като интегрирания превключвател за дим TS 5000 R както и моделите TS 5000 L-ISM (стандартен монтаж върху плота на вратата от обратната страна на пантите) са монтирани във фасадата. Кръглата плъзгаща врата Slimdrive SCR-FR е предназначена и за авариен и евакуационен изход и оформя модерно и подобаващо входа на луксозния хотел.