GEZE - 105 E RWA system, LTU arena, Düsseldorf
RWA 105 E
GEZE - TSA 160 automatic swing door, LTU arena, Düsseldorf
GEZE - TSA 160, LTU arena, Düsseldorf
TSA 160
GEZE - RWA 105 E, arena, Düsseldorf
RWA 105 E

Пъстър като света

Архитектурно бюро: J.S.K. Perkins & Will, Дюселдорф

"LTU arena" е името на една многофункционална арена, която бе построена в северната част на Дюселдорф на мястото на Райнщадион. Тя представлява стадион домакин за Фортуна Дюселдорф и за футболния отбор Райн Фаир. LTU arena получи знак за качество „Sprinkler Protected“ – отличие за образцова противопожарна защита.

Интересна е концепцията на стадиона за местата за сядане. Местата за сядане на арената са в различни цветове и само привидно изглеждат неподредени. В действителност разделението на цветните седалки се основава на един точен план на архитектите, защото дори при наличието на малко публика на стадиона при телевизионното предаване се създава добро впечатление. Пъстрите седалки пасват също и на мотото и логото на олимпийската реклама „Пъстри като света“, където цветовете жълто, червено, синьо и черно, със зеленото на тревата са съчетани като цветовете на олимпийските пръстени.

ГЕЦЕ допринесе със своите продукти за концепцията за безопасност и комфорта на арената. Интелигентната система за отвеждане на дим и топлина – GEZE RWA 105 E предотвратява разпространението на дима в случай на пожар. Автоматичният задвижващ механизъм за врати на панти TSA 160 е специален модел вграден на входа на тоалетната за инвалиди, така че с помощта на копче на удобна височина, вратата да може да бъде отворена. Различни автомати за врати TS 5000 L и TS 3000 V затварят вратите надеждно и безопасно.