GEZE - Schiebetüranlagen bei AIDAdiva

GEZE на борда на AIDAdiva

На 20 април 2007 година ефектно светлинно шоу на пристанището в Хамбург постави началото на кръщението на уникалния по рода си луксозен кораб: „AIDAdiva“. Това е първият кораб от серията круизни кораби, изработен от AIDA Cruises. Пътниците се възползват от комбинацията между най-модерна техника и комфортно оборудване. По-голямата част от каютите са външни каюти със собствен балкон. Отличителна черта на атмосферата на круизния кораб е оборудването с модерна развлекателна и сценична техника. Първото си пътуване „AIDAdiva“ стартира на 30 април от Хамбург към Палма де Майорка.

За тези гиганти в открито море GEZE GmbH достави различни продукти от своята широка продуктова гама системи за врати, прозорци и техника на безопасност. Задвижващите механизми за плъзгащи врати GEZE VTM 300 или GEZE Slimdrive VTM, са идеално създадени за голям поток от посетители и облекчават преминаването през вратите, при които ръчното задействане би било неудобно и трудно. Различни системи за кръгли и телескопични плъзгащи врати допълват перфектно особената архитектурна конструкция на борда. Освен това не всички продукти на GEZE се виждат от пръв поглед, като например интегрираните устройства за затваряне на GEZE Boxer, които са интегрирани изцяло в плота на вратата, като само при отворена врата може да бъде забелязана водещата шина. Други продукти са например автоматите за самозатваряне TS 2000, 4000, 5000 или TS 4000 Tandem. Иновативната технология на GEZE посреща пасажерите при отварянето на вратите и прозорците в техните каюти, в ресторантите, баровете или просто при ежедневните разходки по палубите.

Възможностите за развлечение на AIDAdiva са толкова разнообразни и интересни както и всичко на борда. На тринадесетте палуби корабът предлага широк спектър от възможности за гостите, като например седем ресторанта, единадесет бара, фитнес и Wellness-център, както и едно казино. Естествено и на тези места бяха използвани перфектните решения на GEZE.

Продуктите на GEZE бяха използвани също и при басейна. Една елипсовидна система за ръчно плъзгащи се стени (MSW) от стъкло обгръща пулта на DJ намиращ се на горната палуба. Така той може да се затвори изцяло ръчно, без особено усилие и при желание да се отвори отново. И също и на бара на басейна конструкторите на GEZE успяха да докажат своите способности: От всички страни се извиват като преливаща завеса плъзгащи се елементи, които наподобяват сърфове. Те се задвижват от MSW-релса. Особена компетентност бе необходима преди всичко в областта на направляващите релси и антикорозивната защита. 

AIDAdiva разширява световноизвестната си флота от круизни кораби на AIDA Cruises с още един луксозен гигант. Като своите предшественици (AIDAcara, AIDAvita, AIDAaura) AIDAdiva има своите кораби в Meyer Werft в Папенбург. Управляваната от 1795 вече шесто поколение фирма Meyer Werft е символ за висококачествени продукти, качество и преди всичко луксозни круизни кораби– тя се допълва най-добре с продуктите на GEZE, тъй като те са също знак за качество.