GEZE Slimdrive im Shopping Centre, Krämaren, Schweden
GEZE Slimdrive

Krämaren в шведския град Йоребру

“Krämaren” се казва търговският център, чийто вход ГЕЦЕ оборудва с интегрирана система изцяло от стъкло IGG, както и с продукти Slimdrive.

Поръчката за проекта дойде от една от водещите строителни фирми на Швеция, NCC Construction Sverige AB, а проектът е на архитектите на фирма Sweco FFNS Arkitekter AB. Общата площ на търговския център възлиза на 10.350m2 и се посещава годишно от около 4 милиона човека.

При системата Slimdrive SL на 7см височина за автоматичните плъзгащи врати се монтира задвижващ механизъм, който се вписва елегантно в почти всяка фасада. Перфектната интеграция също и в най-тесните стъклени фасади е възможна, без удвояване на фиксатора или без употребата на по-широки кемпферни профили. Задвижващият механизъм почти не се забелязва заради малката си конструктивна височина, но едновременно с това е и високо ефективен и е подходящ предимно за чести цикли на движение.
Монтажът и настройките се осъществяват бързо. Също така безпроблемно може да се монтира допълнително към вече съществуващи фасади. Един трудно износващ се и ненуждаещ се от техническа поддръжка мощен мотор задвижва почти безшумно системата.

При  интегрираната изцяло стъклена система GEZE IGG, профилите и системата за обков са интегрирани незабележимо между двете стъкла– без допълнителни или видими части върху стъклената повърхност.