Техниката за врати на GEZE отново e отличена с награда от Architects’ Darling

В гласуването за наградата Architects’ Darlings и тази година участваха около 1 900 архитекти и проектанти. Те отличиха техниката за врати на GEZE с бронзовата награда. За пореден път компанията с дългогодишни традиции успява да спечели точки в конкурса.

За нас наградата от Architects' Darling е особено ценна, защото тук решението не се взема от жури съставено от дизайнери, а гласуването се осъществява от множество лица от практиката. За GEZE това е чудесна обратна връзка, че наистина отговаряме на нуждите на пазара и предоставяме добавена стойност – от момента на планирането до самото строително изпълнение.

Марко Цаорал, Team Lead Internal Building Project Consulting в GEZE

GEZE подпомага архитекти и проектанти през целия цикъл на изпълнение на обекта

В зависимост от монтажната ситуация в днешно време вратите трябва да отговарят на разнообразни спецификации свързани с пожароустойчивост, защита от взлом, топло- и звукоизолация, както и достъпност. Към това се добавят и бързо нарастващите разходи за енергия и значително повишените изисквания към енергийната ефективност на сградите. Това води до много сложен профил от изисквания към отделните врати, както и за управлението на всички врати в една сграда. За тази цел по време на всички етапи на проекта GEZE предлага на архитектите, проектантите и изпълнителите индивидуални консултации за планиране, монтаж и въвеждане в експлоатация на цялостни системи за врати. Към тях спадат и практически инструменти за планиране и управление, като например безплатни обекти BIM, текстови модули за участие в търгове или инструкции за монтаж и списъци за проверка.