Компанията

Ние сме GEZE - вашият партньор за техника за врати, прозорци и безопасност

Най-важното за нас е доверието на клиентите в нашите продукти, системни решения и услуги за врати и прозорци. Ние сме основна движеща сила зад дигиталната мрежа на сградната техника – с една цел: разработването на удобни сгради. Нашите интелигентни продукти впечатляват нашите клиенти по целия свят със своята изработка, комфорт и дизайн.

За нас

Глобално успешна семейна фирма

Ние сме успешна и финансово здрава семейна фирма от 1863 г., която се е доказала в цял свят през годините. Ние свързваме в мрежа всеки участващ във всички фази на жизнения цикъл на сградата и постигаме изключителни резултати с нашата индустрия и специализирани познания. Това, което ни отличава: ние се включваме в проектите на нашите клиенти на ранен етап и оставаме въвлечени за по-дълго. Ние предлагаме иновативна техника за врати, прозорци и безопасност за умни сгради. Докато оставаме последователни, ние винаги сме любопитни, динамични и отворени към най-новите тенденции и пазари.

Прегледайте нашата снимкова брошура (АНГЛИЙСКИ)

159

години на пазара

>456

милиона евро оборот за 2020/21 година

1226

патента в цял свят във фискалната 2018/19 година

Нашите местоположения

Ние имаме над 3000 служители в световен мащаб. Имаме производствени обекти в нашата централа в Леонберг, както и в Тиендзин (Китай), Зренянин (Сърбия) и Турция. Нашите 37 филиала се намират по целия свят: Германия, Австрия, Швейцария, Франция, Италия, Великобритания, Скандинавия, Бенелюкс, Испания, Португалия, Полша, Китай, Корея, Обединени арабски емирства, Южна Африка, Унгария, Индия, Румъния, Украйна, Сингапур, Русия, Бразилия, Турция. Нашите местни офиси гарантират, че ние винаги сме близо до нашите клиенти и можем да предложим отлично обслужване на място.

Към местоположенията на GEZE по света

Нашата история

Пълна със събития история от 1863 г.

Пълна със събития история от 1863 г. © GEZE GmbH

От две занаятчийски фирми до глобална технологична компания

Нашата история обещава вълнение от самото начало. Майсторът стругар Георг Фридрих Вьостер, механикът Макс Весингер и бизнесменът Фридрих Карл Бауер основават първо свои фирми на различни места – до обединяването на усилията и полагането на основния камък на GEZE. Едно революционно решение и началото на дълга история на успеха: защото днес – повече от 150 години по-късно – ние сме глобално активна семейна фирма, чиито иновативни решения правят сградите по-удобни.

Повече за нашата богата на събития история (АНГЛИЙСКИ)

В нашата повече от 150-годишна история ние все повече се развивахме, за да станем доставчик на решения. Нашата цел е да строим сгради по-интелигентно и по-комфортно. Ние правим това, като обединяваме нашите знания, компетентност и дългогодишен опит в най-разнообразните области на строителството. Винаги с обещанието: от професионалисти за професионалисти.

Бригите Фьостер-Албер, Главен изпълнителен директор на GEZE
Какво отстояваме ние

Принципите на GEZE

Гордеем се с историята и постиженията на нашата компания и нейните служители. Нашият успех и растеж се основават на принципи, на които се доверяваме, но които също непрекъснато поставяме под въпрос – и продължаваме да развиваме.

Ние подкрепяме и свързваме всички, които участват в жизнения цикъл на сградата – с една цел: да разработим удобни жилищни и работни пространства.

Ние винаги обсъждаме нашите продукти с нашите клиенти, за да постигнем иновативни и ефективни решения.

Въз основа на търсенето на нашите продукти ние се превръщаме във все по-глобална и международна компания, която е достъпна на местно ниво от клиентите.

GEZE - Водещ работодател за 2020 г.

GEZE - Водещ работодател за 2020 г.

Като семейна фирма, която е с почти 160-годишна история, ние отдаваме особено значение на дългосрочните взаимоотношения. Поради това аспекти като вътрешно обучение и по-нататъшно образование са много близки до сърцата ни.

Ние сме учещ се организъм и първо използваме собствения си потенциал за развитие. Ние се стремим да попълним вътрешно позициите на специалисти и мениджъри, когато е възможно.

Като семейна фирма ние оставаме достатъчно независими и гъвкави, за да идентифицираме и отговорим на променящите се нужди на нашите клиенти.

За да гарантираме, че можем да доставяме най-съвременни продукти и услуги на нашите международни клиенти възможно най-бързо, ние произвеждаме на различни места – включително Китай, Сърбия и Испания, както и Германия.

Но ние винаги се придържаме към същите високи стандарти за качество навсякъде по света. В същото време имаме ясен ангажимент към Германия, която ще продължи да бъде най-важното ни производствено място и в бъдеще.

Ние предлагаме на нашите клиенти експертни съвети във всяка индустрия и вярваме, че е изключително важно да предоставяме обективни съвети като равни на нашите клиенти.

Независимо дали в сектора на здравеопазването, или образованието, нашите експерти разбират специфичните изисквания и могат да предоставят на нашите клиенти съвети, както и практическа подкрепа.

Това гарантира, че можем да предложим на нашите клиенти оптимални съвети и да управляваме проекти ефективно и по целенасочен начин. Нашите отлични вътрешни мрежи и места по целия свят гарантират, че можем да предоставим същата услуга на всякъде по света.

Ние придружаваме нашите клиенти през целия жизнен цикъл на продукта. Още от първата дискусия за планиране ние предоставяме на нашите клиенти изчерпателни съвети – и слушаме внимателно какво имат да кажат. Ние предлагаме обективни съвети и доставяме техника за врати, прозорци и безопасност от един източник. Ние можем да адаптираме нашите решения към посочените изисквания и нужди.

Ние поемаме монтажа на продуктите – ако е необходимо, можем да поемем и специализирано проектиране. Например за решения без бариери. В допълнение, ние предоставяме цялостно следпродажбено обслужване, обучение и бърза помощ.

Можем също да извършваме редовна техническа поддръжка или задължителни годишни проверки вместо Вас. И тук също се радваме да поддържаме продукти на трети страни.

Какво ни отличава

Качеството на GEZE

Ние си поставяме за цел очакванията за непрекъснато оптимизиране на качеството на нашите продукти, така че естествено да отговаряме на изискванията за управление на качеството на DIN ISO 9001.

Какво е важно за нас

Ние се фокусираме върху устойчивостта

Устойчивостта е област на фокусиране на бъдещето и е един от нашите корпоративни ръководни принципи. Устойчивостта характеризира ежедневните ни дейности във всички области – както по отношение на нашите производствени процеси, така и на нашите продукти. Това осъзнаване е отразено и в нашето дългогодишно членство в DGNB (Германски съвет за устойчиво строителство).

Website Sustainability Infografic

От край време GEZE залага на дълговечност. Като семейна фирма на преден план при нас е постигането на постоянни доходи, а не кратковременно максимализиране на печалбата, поради което вътрешните производствени процеси са отдадени на концепцията за устойчивост.

 • Изследване и разработване: екологично ефективни процеси и концепции за изследване и разработване
 • Доставяне и закупуване: последователно спазване на екологичните принципи при доставянето и закупуването
 • Производство и логистика: енергийна ефективност, запазване на ресурсите и екологичност са принципите в производството и логистиката
 • Рециклиране / обезвреждане: намаляване до минимум на отпадъците и постигане на възможно най-висока степен на оползотворяване в съответствие със стратегията „избягване-повторна употреба-изхвърляне“ в сектора за рециклиране/обезвреждане.
 • Управление на съоръжението: намаляване на потреблението на енергия и минимално въздействие върху околната среда като цел на управлението на съоръжението
 • Система за управление на качеството: сертифицирана съгласно DIN EN ISO 9001: GEZE GmbH (PDF | 313 KB)GEZE Service GmbH (PDF | 266 KB)
 • Система за управление на енергията: сертифицирана съгласно DIN EN ISO 50001 (PDF | 272 KB)
 • Система за управление на околната среда: сертифицирана съгласно DIN EN ISO 14001 (PDF | 272 KB)
 • GEZE Service: устойчива иновативна концепция за обслужване на GEZE Service
 • GEZE служители: ангажирано прилагане на концепцията за устойчивост от служителите на GEZE
 • Фирмен ресторант: фирма за хранене с органичен сертификат

Устойчивостта на нашите продукти вече намира отражение в тяхната дълговечност. Поради големия дял на метални суровини, продуктите са идеални за рециклиране - и следователно са особено екологични. Освен това те правят ценен принос за енергоспестяващите сгради. Например, автоматичните системи за врати намаляват загубата на топъл или студен въздух през отвора на вратата и премахват необходимостта от енергоемки климатични системи.

Много от нашите продукти отговарят на критериите за устойчивост на най-важните международни системи за оценка Green Building (Германски съвет за устойчиво строителство [DGNB] и критериите LEED). Ние доброволно правим тази информация прозрачна чрез декларации за екологичен продукт (EPD) за нашите продукти. Например, нашите системи за затваряне на врати TS 4000 и 5000, задвижващите механизми за врати ECdrive и Powerturn, както и продукти като механизмът за отваряне на оберлихт OL 90 N и нашата система от въртящи се врати TSA 325 NT отговарят на строги изисквания.

Нашите продукти могат да бъдат намерени в онлайн базите данни на DGNB Navigator и greenbuildingproducts.eu, заедно със съответните сертификати. Сертификатите удостоверяват броя точки, с които продукт на GEZE може да допринесе за успешното DGNB или LEED сертифициране на сграда, като по този начин подкрепяме нашите клиенти в успешния процес на сертифициране Green Building.

ПОВЕЧЕ ОТНОСНО GREEN BUILDING ЩЕ НАМЕРИТЕ НА НАШИЯ ГЛОБАЛЕН УЕБСАЙТ

GEZE е активен член на DGNB.

GEZE е активен член на DGNB.

Като активен член на Institut für Bauen und Umwelt e.V. (Институт за строителство и околна среда - IBU) и на Германския съвет за устойчиво строителство (DGNB), ние винаги сме подкрепяли устойчивото строителство. Като компания, която е закрепила устойчивото действие като корпоративна насока и чиито продукти допринасят активно за енергийно-ефективното строителство със своите продукти, членството в DGNB се подразбира.

Германският съвет за устойчиво строителство разбира устойчивостта като задължение на обществото като цяло да поеме отговорност за текущи проблеми като изменението на климата и недостига на ресурси. Устойчивото строителство може да направи ключов принос към това. Според Федералното министерство на околната среда около една трета от потреблението на ресурси в Германия се дължи на сградите.

КЪМ DGNB

ПОВЕЧЕ ЗА ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ В СГРАДИТЕ МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ НА НАШИЯ ГЛОБАЛЕН УЕБСАЙТ