Нещо съкровено: GEZE дарява 100 000 евро на кампанията Неотложна помощ на UNICEF

Като компания GEZE има дългогодишна традиция да се ангажира социално – особено по Коледа. През тази година семейната фирма със седалище в Леонберг близо до Щутгарт дарява 100 000 евро на кампанията Неотложна помощ на UNICEF. Така парите се използват за деца по целия свят.

Децата са във фокуса на дарението през тази година

131123_Weihnachten_Malwettbewerb_Elisabeth Bejzel.jpg

Социалната ангажираност по Коледа под мотото „Даряване вместо подаряване“ е с дълга традиция при GEZE. © GEZE GmbH

„Ние живеем в неспокойни времена, имайки предвид множеството огнища на кризи по света. Много хора ежедневно страдат от последствията от войната, природните катастрофи и глада. Затова е трудно да се прецени как може да се помогне най-добре“, казва Сандра Албер, генерален директор Правни и финансови въпроси в GEZE. Точно по Коледа, времето за размисъл, времето на семейството и на сплотеността между хората, GEZE желае да се съсредоточи върху най-малките: „Навсякъде по света децата трябва да растат в мир и свобода и да могат водят живот в радост и без страх. За нас е нещо съкровено да помогнем на тези, които за съжаление нямат този късмет“, казва г-жа Албер.

Навсякъде по света децата трябва да растат в мир и свобода и да могат водят живот в радост и без страх. За нас е нещо съкровено да помогнем на тези, които за съжаление нямат този късмет

Сандра Албер, генерален директор Правни и финансови въпроси в GEZE

Бърза и обширна хуманитарна помощ

UNICEF 2023

GEZE дарява за Коледа 100 000 евро за кампанията на UNICEF Неотложна помощ за деца в нужда. © UNICEF/UNI418632/Bidel

Тъй като по целия свят има милиони деца, нуждаещи се от помощ, тази година GEZE взе решение за Коледно дарение по проект под мотото „Даряване вместо подаряване“. Поради това фирмата се отказва от коледните подаръци за деца. „За да постъпи нашето дарение лесно и без отклонения точно там, където е нужно най-много, средствата постъпват в Неотложната помощ на UNICEF. По този начин се предоставя бърза и обширна хуманитарна помощ в области на кризи и катастрофи по целия свят“, казва Сандра Албер. „Така подмомагащата организация може сама за разполага със сумата и да използва парите за онези, които най-много се нуждаят от тях.

UNICEF 2023

Кампанията Неотложна помощ на UNICEF предоставя бърза и обширна хуманитарна помощ в области на кризи и катастрофи по целия свят. © UNICEF/UNI437348/Hazori

UNICEF действително може да постигне много с парите. Така например с 100 000 евро подпомагащата организация може да осигури повече от 1 800 хигиенни комплекта с таблетки за пречистване на вода и хигиенни артикули за предпазване от заболявания, да предостави изключително ефикасната фъстъчена паста на 2 000 силно недохранени деца в продължение на шест седмици или да осигури учебни материали и играчки, които ще предоставят възможност на 8 000 деца за достъп до обучение и игра.

За да постъпи нашето дарение лесно и без отклонения точно там, където е нужно най-много, парите постъпват в Неотложната помощ на UNICEF. Тя предоставя бърза и обширна хуманитарна помощ в области на кризи и катастрофи по целия свят.

Сандра Албер, генерален директор Правни и финансови въпроси в GEZE