Дизайн и устойчивост в хармония: Награда Red Dot Design Award и награда German Design Award за Revo.PRIME

Две от най-престижните награди за дизайн в страната отиват при новата въртяща се врата Revo.PRIME на GEZE: Наградата German Design Award в категорията Отличен продуктов дизайн – Сграда и елементи и наградата Red Dot Design Award, също в категорията Продуктов дизайн. И двете награди отличават изключителни дизайнерски постижения и се считат за качествен щемпел за най-висококачествените и най-сложните продукти.

По-малко въздушно течение с по-ниска консумация на енергия

Наградата Red Dot Award се връчва церемониално на Томас Ленерт, мениджър бизнес решения в GEZE, и Анна Зюндел от отдела за валидиране.

Наградата Red Dot Award се връчва церемониално на Томас Ленерт, мениджър бизнес решения в GEZE, и Анна Зюндел от отдела за валидиране. © © GEZE GmbH

С височина на венеца от само 75 mm и тесни профили от 60 mm ориентираното към дизайна решение за въртящи се врати осигуряма възможно най-голяма прозрачност. По този начин Revo.PRIME вече поставя акцент във входната зона на сградата – включително всички предимства на намаляването на течението, замърсяванията и шума. Освен това Revo.PRIME допринася значително за икономията на енергия. В крайна сметка, благодарение на намалената консумация на енергия, той се нуждае от цели 30 процента по-малко енергия от предишните модели.

Водещи в комфорта и прозрачността

Новата покриваща конструкция на вратата позволява използването на Revo.PRIME и при много тесни налични места. Нейните тесни профили на крилото на вратата и страничните елементи увеличават визуалното атрактивно впечатление и прозрачността. Благодарение на безчетковия електродвигател с вграден редуктор, тя се отличава с особено високо ниво на удобство на преминаване. Възможна е връзка със системи за автоматизиране на сгради. Това я прави идеална за използване в хотели, търговски центрове или офис и административни сгради.

GEZE въвежда с Revo.PRIME ново решение за въртяща се врата с обмислен дизайн

GEZE въвежда с Revo.PRIME ново решение за въртяща се врата с обмислен дизайн © GEZE GmbH

Фаворит за ориентирани към дизайна архитекти и инвеститори

Точно тези характеристики правят Revo.PRIME фаворит за ориентирани към дизайна архитекти и инвеститори – и с това и донесоха двете желани награди за дизайн. Журито на наградите German Design Awards похвали по-специално „най-високото ниво на прозрачност“ и свързаното с него „приятно усещане при преминаване през нея.“ Съставът на журито за наградата Red Dot Design Award изтъкна особено високото качество на дизайна.

Известни награди за дизайн със световна привлекателност

Флориан Бауерлайн, консултант на обект в GEZE, с наградата German Design Award в категорията за отличен продуктов дизайн за въртящата се врата Revo.PRIME

Флориан Бауерлайн, консултант на обект в GEZE, с наградата German Design Award в категорията за отличен продуктов дизайн за въртящата се врата Revo.PRIME

Red Dot Design Award е един от най-големите конкурси за дизайн в света. Участниците представят продукти, комуникационна работа и марки, както и прототипи и концепции в три дисциплини. Наградата "Red Dot" е международна награда за добро качество на дизайна.

Наградата German Design Award е първокласната награда на Германския съвет за дизайн. Със своя глобален спектър и международна привлекателност, това е една от най-уважаваните награди в областта на дизайна във всички сектори. От 2012 г. ежегодно се избират извънредни постижения в областта на продуктовия дизайн, комуникационния дизайн и архитектурата.

Новата Revo.PRIME от GEZE ще бъде на разположение от юли.