GEZE е наградена за десети път като Топ 100 на най-иновативните малки и средни предприятия в Германия

GEZE е и остава иноватор Топ 100 в сферата на малките и средни предприятия в Германия. Вече за десети път специалистът за иновативна техника за врати, прозорци и техника за безопасност получава желаната награда, присъждана от Института по предприемачество и иновации към Икономически университет Виена в рамките на ТОП 100.

Наградата представлява едновременно отличие и стимул

Служителите на GEZE представят с гордост наградата Топ 100

Сътрудниците на фирма GEZE се гордеят с десетата награда като Топ 100 на най-иновативните малки и средни предприятия.

„Гордеем се с това, че през 2023, годината на нашия 160-ти фирмен юбилей, отново сме сред иноваторите Топ 100 в сферата на малките и средни предприятия“, казва Марк Албер, главен директор Разработка на продукти и операции в GEZE. „Плакетът принадлежи към най-реномираните и най-важните награди за малки и средни предприятия в Германия и е доказателство за нашата голяма иновационна сила. Това е едно чудесно признание за нашите сътрудници, които от 160 години насам работят за нашата съвместна визия, комфортна сграда на бъдещето.“ Едновременно с това наградата представлява и стимул за GEZE.

Ние сами си поставяме високи цели, по-точно по отношение на качеството, издръжливостта и устойчивостта на нашите продукти. Титлата ‚"оп 100 иноватор" за нас е свързана с предизвикателството, да продължаваме да бъдем достойни за нея и да изпълняваме високите очаквания на нашите клиенти, и дори повече: да ги надвишаваме.

Марк Албер, главен директор Разработка на продукти и операции в GEZE

Отличният иновационен климат убеди членовете на журито

GEZE убеди журито на състезанието през 2023 с иновативни технологии и решения за надеждна противопожарна защита и най-модерно автоматизиране на сгради. Висока оценка получи и отличният иновационен климат на средното предприятие от Леонберг в близост до Щутгарт. „При ТОП 100 е важно, каква е значимостта на иновационната цел в предприятието“, обяснява проф. Николаус Франке, научен ръководител на състезанието. „Доминират ли рутинните действия и навиците или пък предприятието е в състояние да постави под въпрос наличното, да мисли креативно и по нов начин и да се утвърди успешно на пазара? Ние анализираме тази способност въз основа на повече от 100 контролни критерия.“

Индикатор за иновационна сила от 30 години насам

Награда Топ 100

Наградата Топ 100 се присъжда от Института по предприемачество и иновации към Икономически университет Виена

От 30 години насам compamedia присъжда плакета ТОП 100 за специална иновационна сила и успехи в иновациите над средните на малките и средни предприятия. Научното ръководство от 2002 година насам е в ръцете на проф. д-р Николаус Франке. Проф. Франке е основател и член на управителния съвет на Института по предприемачество и иновации към Икономически университет Виена. Със своите 26 награди за научни изследвания и над 200 публикации той е един от водещите учени в сферата на иновациите в международен план. Ментор на ТОП 100 е научният журналист Ранга Йогешвар. Партньори по проекта са Дружеството Фраунхофер за насърчаване на приложните изследвания и Сдружението на малките и средни предприятия BVMW. През юбилейната година интересът към състезанието беше особено голям: Кандидатстваха 550 малки и средни предприятия. На 23. юни Ранга Йогешвар лично ще поздрави GEZE за този успех по време на връчването на наградата в Аугсбург.